Newcastle United Aktualności
Za kulisami Newcastle United cz.2
2012-06-15 21:13:39Komentarze:Od wczoraj na naszej stronie można przeczytać o ciekawostkach zza kulis naszego klubu. Przez kolejnych kilka dni codziennie będzie ukazywała się część na temat danego działu oraz jak on funkcjonuje w Newcastle United. Zapraszam do czytania.
KUCHNIA
Szef kuchni Liz Hornsby ciężko pracuje od godziny 8:00 rano po to, by zawodnicy oraz sztab szkoleniowy mieli co zjeść na śniadanie.
Podczas gdy trwają przygotowania do lunchu, co chwilę przychodzi ktoś, by złożyć zamówienie na śniadanie. Jajecznica z ketchupem dla trenera bramkarzy Andy'ego Woodmana, która jest serwowana do stolika, przy którym siedzi razem ze Stevem Stonem oraz Johnem Carverem. Ostatni z zamówieniem przychodzą Hatem Ben Arfa oraz Papiss Cisse, który zamawia tosty z kremem czekoladowym.
Odkąd Kenny Dalglish został pierwszym managerem, którym zrewolucjonizował nawyki żywieniowe w klubie, Liz pracowała ze wszystkimi managerami oraz sztabem, żeby zapewnić menu dla drużyny w ciągu tygodnia oraz przed meczami.
Spośród wszystkich protein, węglowodanów, mięsa koziego, które przygotowuje codziennie lub na specjalne dni z motywem przewodnim, zawsze będzie jedna stała potrawa: pudding ryżowy Sir Bobby’ego.
„Przyszedł do mnie pewnego dnia i chciał zjeść coś słodkiego, więc zapytałam czy lubi pudding ryżowy. Potem chciał go jeść co tydzień. Raz przyszedł nawet Alan Shearer, żeby spróbować i jemu też smakował”.
„Teraz robię od 70 do 80 porcji puddingu tygodniowo, czasem więcej, ponieważ niektórzy zabierają go do domu. Nie mam żadnego sekretnego składnika lub receptury. Zrobiłam słodki pudding ryżowy, ale nie wiedziałam, czy będzie dobry, ponieważ ja nie lubię słodkości. Najbardziej pokochali go piłkarze z zagranicy. Raz gdy go nie zrobiłam chłopcy przegrali u siebie z Chelsea, wtedy John Carver powiedział do mnie, że to ostatni raz, kiedy go nie było”.
FABRICIO COLOCCINI
Pierwszym piłkarzem, który zawsze stawia się w ośrodku jest Fabricio Coloccini.
Znaleźliśmy kapitana Newcastle przy swojej szafce w pustej szatni o 8:30. Czekał na gorącą herbatę.
Mimo szerokiej gamy jedzenia, jakie można znaleźć w klubie Argentyńczyk przywozi z domu swój ulubiony napój: zieloną herbatę – mate. Przywozi ją w plecaku, w termicznym kubku, z dziwną srebrną łyżeczką oraz plastikowym kubeczkiem na resztki z herbaty.
„Piję to codziennie, Jonas też załapuje się na filiżankę. Ryan Taylor kiedyś też próbował, ale nie smakowała mu”.
Już jutro kolejna część artykułu tylko na nufc.pl
Komentarze:
Nowosci
St James' Park
2024: NUFC analizuje informacje na temat zmian dotyczących stadionu
Sonda zwiazana z Newcastle United
Które miejsce zajmie NUFC z obecnym składem i sztabem?
1-23.51% 3-415.79% 522.81% 6-835.09% 9-1017.54% 11-133.51% 14-150.00% 16-180.00% 18-201.75%Głosów: 59
Sonda zakończona